fredag 13 augusti 2010

Ung08 tog sig ett snack med festivalens poliser...

Vi fick besök här på redaktionen av två poliser och självklart passade vi på att bombradera dem med frågor.

Poliser: Rickard ,27 år och Andreas, 28 år

Har ni gjort något olagligt?
Andreas: Jag har snattat, men jag åkte inte fast. Jag gjorde det dock bara en gång.
Rickard: Vi gör fel precis som vanliga människor. Många tror nog att vi alltid följer lagen till punkt och pricka bara för att vi är poliser. Trafikförseelser som fortkörning har vi nog alla gjort någon gång.

Är ni som de typiska poliser i filmerna, som käkar donuts hela dagarna?
Rickard: Nja, donuts äter vi inte men vi tycker om tårta! Ofta när någon gjort bort sig exempel genom att krocka med en polisbil eller kommit för sent så måste han/hon bjuda på tårta. Fast de flesta är ganska vältränade och tänker på vad de äter

Varför ska ungdomar bli poliser?
Rickard: Det kan vara svårt att få jobb som ungdom och polisarbetet är något som alltid kommer att behövas. Det är ett roligt och spännande arbete. Om man gillar action så passar det. Det är lite som i filmer ibland med biljakter och det tror jag att ungdomar kan tycka är kul. Vi tycker ju att det är kul!

Finns det något brott som är vanligare bland ungdomar?
Andreas: Mycket personrån, speciellt i Söderort. Det är mobiler, plånböcker och så är det mycket klotter också. Ungdomsgäng börjar också bli vanligare, exempel Bajenhuliganer.

Hur stålsätter man sig för att se någon som exempel är allvarligt knivskuren?
Andreas: När man väl kommer dit så kommer man dit för att jobba och då får man fokusera på att till exempel ringa ambulans, ta hand om förhör och vittnen. Men när man åker hem så kan man ju känna att det är lite obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar